Onze werkplaats

little_bakfietsWij zijn in feite fietsgekken met vuil onder de nagels. Onze werkplaats is onze hart en ziel. Het is niet alleen de plek waar wij fietsen bouwen en repareren, maar ook waar we leren, experimenteren met prototypen en lange avonden spenderen aan het tweaken van onze eigen fietsen. Wij zijn enorm trots op ons werk en de uitdaging om uw fietsen veilig en soepel te laten rijden, tegen een eerlijke prijs. Wij houden van fietsen en behandelen ze met liefde.

WorkCycles streeft ernaar fietsen betrouwbaar te houden door regulier onderhoud, niet door ze goedkoop en zo snel mogelijk op te lappen...om het snel daarna weer opnieuw te moeten doen. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij jouw versleten ketting en tandwielen vervangen terwijl wij de achteruittraprem repareren. Op deze manier werkt het hele systeem weer naadloos voor de komende jaren, waarbij de ketting alleen elk half jaar afgesteld hoeft te worden. Dit bespaart je veel geld en gedoe op de lange termijn en draagt bij aan het fietsplezier. Dus nee, we hangen die roestige ketting niet terug op de versleten tandwielen.

In tegenstelling tot de meeste fietsenzaken werken wij op basis van afspraak, zodat wij de reparatie binnen een dag kunnen voltooien. Je brengt de fiets tussen 9.00 en 10.00 's ochtends en haalt hem op na 17.00. Bel ons of kom langs om de afspraak te maken. Heb je een noodgeval? Ook dan doen we ons best je zo goed mogelijk te helpen.

Werkplaats Lijnbaansgracht: 020 522 6001
Werkplaats Veemarkt: 020 689 7879

Wij repareren ELKE fiets die de moeite waard is om gerepareerd te worden. Wij accepteren zelfs typen fietsen die andere fietsenzaken weigeren: bakfietsen, antieke fietsen, retro wielrenfietsen, etc. Wij zijn zelfs DE plek geworden voor alle soorten rickshaw reparaties en aanpassingen.

woodwork2woodwork1

Bakfietsen zijn natuurlijk een specialiteit van WorkCycles en onze werkplaatsen zijn erop ingericht om aan grote, zware fietsen te werken. Wij hebben grote deuren, elektrische liften en veel speciaal gereedschap en onderdelen om deze diverse typen bakfietsen te onderhouden.
lijnbaans_babboeEn onze monteurs werken hier elke dag aan, dus zij weten wat ze doen. Alle modellen zijn welkom: natuurlijk onderhouden we veel WorkCycles fietsen, maar ook andere zoals Bakfiets.nl, Fietsfabriek, Gazelle, 't Mannetje, Onderwater en zelfs de beruchte Babboe bakfietsen, die geweigerd worden bij vrijwel alle reparateurs in Amsterdam.
lijnbaans_magneet
lijnbaans_yankeeWe zijn gek op oude fietsen en de meeste WorkCycles werknemers bezitten en rijden deze, en sommigen hiervan zijn echt heel bijzonder. Ofschoon wij niet geinteresseerd zijn in pieterpeuterige authentieke restauraties, onderhouden wij deze oude fietsen erg graag en met veel toewijding, om ze zo lang op de weg te houde als praktisch mogelijk is. Wij kiezen geschikte onderdelen die goed functioneren en passend zijn. Ook bouwen wij gave 'hot-rods' met moderne onderdelen op oude fietsen, soms in verrassende combinaties. Het geniet de voorkeur dat je eerst met je oude fiets langskomt, zodat wij deze goed kunnen bekijken en de mogelijkheden kunnen bespreken.

 

lijnbaans_mechanicJe zult wellicht verrast opkijken als je een rij oude wielren- en tourfietsen in onze Lijnbaansgracht winkel ziet hangen, en zelfs een paar baanfietsen en fixed gear fietsen voor de weg. Een paar zijn van ons zelf, maar ze bieden ons in het algemeen gewoon veel plezier om aan te werken. Dit soort werk groeit gestaag, al gelang de mond-op-mond reclame vordert. Blijkbaar is WorkCycles een van de weinige zaken die jouw jaren 70 of 80 wielrenfiets, randonneur, porteur etc kan opknappen of onderhouden. We hebben zelfs een aanzienlijke voorraad oude onderdelen tot onze beschikking.

Wat kan WorkCycles allemaal? Nou, heel veel meer dan de meeste fietsenzaken. Hier zijn enkele voorbeelden van WorkCycles' bijzondere capaciteiten, waarvan sommigen wellicht nodig zijn voor jouw fiets:

Wielen bespaken en spannen.
Een essentiele bekwaamheid die vrijwel verloren is gegaan in onze wereld van wegwerpproducten en winkels die simpelweg hele wielen vervangen.

lijnbaans_morizumiOp maat gemaakte spaken-
Wij hebben zelfs een speciale (en erg dure) spaak snij- en draadrolmachine uit Japan tot onze beschikking, zodat wij spaken in elke maat kunnen maken. Dat betekent dat wij altijd spaken hebben die bij jouw fiets passen, ongeacht hoe exotisch deze is.

Versnellingsnaaf-
Een andere belangrijke taak die de meeste fietsenzaken liever vermijden: onze monteurs openen en onderhouden dagelijks versnellingsnaven. Het schoonhouden en smeren van dit dure mechanisme elke paar jaar is noodzakelijk om het werkend te houden, iets wat vanzelfsprekend zou moeten zijn.

weldingTIG en MIG lassen-
TIG en MIG lassen is erg handig voor het repareren van frames en onderdelen die niet vervangen kunnen kunnen, in verband met kosten en beschikbaarheid. Onze monteurs hebben veel ervaring om dat de moeite waard te maken.

promotionHoutbewerking-
Wij zijn geen meubelmakers, maar we zijn wel uitgerust voor reparaties van bakwanden of de installatie van een hondendeurtje op jouw bakfiets. We kunnen zelfs erg ingewikkelde houtconstructies maken, maar als het even kan, doen we dat niet.

Een paar weetjes:
De WorkCycles prijslijst is gebaseerd op arbeidskosten van €60 per uur of €1 per minuut. Dat is ietsje meer dan sommige andere zaken in rekening brengen, maar uiteindelijk ben je bij ons goedkoper uit en wordt je op de lange termijn blijer van onze expertise, eerlijke service en focus op regulier onderhoud.

We doen ons best om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn, maar onze werkplaatsen zijn erg druk en kunnen geboekt zijn voor de komende twee weken. Daarom raden wij aan dat je vantevoren een afspraak maakt.

Als je een WorkCycles fiets aanschaft dan is dat inclusief een service plan dat je recht geeft op een gratis servicebeurt na 30 dagen, 50% korting op de halfjaarlijkse en jaarlijkse servicebeurt. Dat is iets om over na te denken als je toe bent aan een nieuwe fiets.

 

lijnbaans_fr8

lijnbaans_workshop2lijnbaans_workshop4lijnbaans_workshop3

Meer informatie kun je hier vinden...

 

Video: 'A Cargo Trike's Maiden Trip

 

text


HEADER

TEXT